En levande bygd

Nödinge, som är Ales största samhälle, är historisk mark och var centrum för kult och offer redan under hednisk tid. Idag erbjuder Nödinge ett komplett utbud av handel och offentlig service såsom förskola, grundskola och äldreomsorg. Ale Torg är under ständig utveckling och här finns idag bland annat apotek, bank, optiker och systembolag samt en rad populära klädbutiker.

I Nödinge anordnas många kulturella aktiviteter och man samarbetar gärna med föreningar, studieförbund och andra kulturaktörer – jazzkvällar i Glasbruksmuseet och dansföreställningar i Pelarteatern är bara några exempel.

I Ale kommun finns ca 180 idrottsföreningar, exempelvis inom fotboll, bandy, innebandy, basket, brottning, bordtennis, boule, dans, gymnastik, friidrott, orientering och ridning.

I Ale finns också många fina naturområden och vandringsleder som inbjuder till besök, bland annat de tio naturreservaten som helt eller delvis ligger i kommunen. Här finns allt från gamla barrskogar och rika lövskogar till öppna landskap med ängs- och hagmarker och hedar. Ett stort antal sjöar och vattendrag gör att vattnet aldrig är långt borta. Därför finns också bra möjligheter till bad och fiske på många håll.

3_naromradet2_naromradet